Program na TUFR 2018!

Image

Miluška Mitregová povypráví o Lidových písních a tanci na Znojemsku. Vystoupí děti z folklórního souboru Tulipánek, který vede Eva Fráňová.
Příjde na vyhlášení výsledků Putování po sklepech 2018. Zazpívají Sousedé a Mužáci z Tasovic a z Hodonic.
Zahrají CM Veltlínek a od 19:00 CM Aleše Smutného. OBČERSTVENÍ: pečené prase

Blíží se 8. Vinařský TUFR

Image

Sběr vzorků vín proběhne mezi 20.-30. 5 ve Vinařství Sedlář, kontakt Jiří Sedlář, 776 143 843. Za každé tři dodané vzorky ideálně o dvou lahvích obdrží vinař keramický peníz, za který si při vstupu na Tufr vymění "bezednou skleničku" a volnou vstupenku.

Fotky od pana Šimíka

Událost s informacemi o programu na Facebooku

Putování "Za vínem se svatým Klementem 2018

Image

„Za vínem se svatým Klementem“ – putování po tasovických a hodonických sklepech, pořádaný místními vinaři, Obcemi Tasovice a Hodonice ve spolupráci se Slunečným penzionem a Tasovickým vinařstvím.

ALBUM FOTEK

VÍDEO

Plakát na Putování volně ke stažení

Image

Od 2. května začíná předprodej startovních balíčků obsahující vstupenku, skleničku, nosičku, katalog, mapu, tužtičku a 7 bločků bude k mání ve Slunečný penzion za 250 Kč. Vstupenky si můžete vyzvednout přes týden od 11-21 nebo zavolat na číslo 724949498

Plakát na Putování po sklepech 2018 v pdf

Proběhla schůzka na Putování po sklepech 2018

Image

Zase je přihlášených přes 30 sklepů, klementínky a katalogy jdou do tisku, skleničky do výroby, atd. Je před námi spousta práce, 27.4 je předputování sklepmistrů a 5.5.2018 to vypukne!

Událost na Facebooku

Fotogalerie Františka Šimika

Oficiální video na Youtube

Fotky z výstavy

Image

Spolek vinařů sv. Klementa uspořádal v sobotu 24. března 2018 v sále KD Hodonice tradiční - 49. Tasovickou výstavu vín. Na akci bylo představeno celkem 585 vzorků vín se. Uděleno bylo 179 zlatých medailí. Šampionem výstavy se stal Petr Paulenka z Hodonics Tramínem červeným. Cena sv.Klementa- nejlepší víno ročníku člena Spolku vinařů.Grolig Miroslav,RNDr,Tasovice . Nejlepší kolekce Švach Ladislav,Hodonice.

Fotogalerie Františka Šimíka 49.Tasovicka_vystava_vin_2018_03_24/

Fotogalerie Jiřího Sedláře ml. 49.Tvv

Katalog volně ke stažení!

Včera bylo setřízeno celkem 585 vzorků!

Degustace 49. Tasovické výstavy vína proběhne 13.3. 2018 v 15:30

Image

***Šampion výstavy : nejlépe hodnocené víno do přívlastku VH včetně bez ohledu na ročník ***Cena sv. Klementa : nejlépe hodnocené víno ročníku člena Spolku vinařů sv. Klementa **Král místních bílých,růžových, červených: nejlépe hodnocené víno místního vinaře *Vítěz v odrůdě : nejlépe hodnocené víno odrůdy bez ohledu na ročník, 7 vzorků v odrůdě *Erb Petra z Tasovic: nejlépe hodnocené víno od přívlastku VB včetně bez ohledu na ročník Cena starosty obce Tasovice, Hodonice, Krhovice : nejlépe hodnocené víno místního vinaře staršího ročníku ***Kolekci vín- průměr ze všech dodaných vzorků Zlaté medaile –plakety zhotoví j. Zifčák cca 120 ks

10.3.2018 v 13:00 dojde k třídění vzorků a lepení etiket ve sklepě ČZS

Image

Grolig, Viktorín, Houšť a kdo může přijít pomoct, každá ruka je vítána

Rozvoz lahví, svoz – vyzvednutí lahví (Sedlář) v Magicu následně výdej u zahrádkářského sklepa. Další výdej od soboty 24.2.2018 svoz do čtvrtku 8.3.2018 - p.Hejč

Plakát na 49. Tasovickou výstavu vína v pdf.

Proběhla schůze výboru výstavy

Image

Rozvoz a výdej lahví bude probíhat od soboty 24.2.2018 v Zahrádkářském sklepu od 10:00. Svoz nejpozději do čtvrtku 8.3.2018. Degustace proběhne v úterý 13.3.2018 v 15.30 hod v kulturním domě v Hodonicích. Více informací v pdf propozice pro svoz lahví.

Spolek vinařů sv. Klementa svolává schůzi pro pořádání 49. Tasovické výstavy vín. Sraz ve středu 21.2.2018 18:00 ve Slunečném penzionu.

Aktuálně se blíží 49. Tasovická výstava vína

Image

Spolek vinařů sv. Klementa vás srdečně zve na 49. Tasovickou výstavu vín, která začíná v 10:00 v KD Hodonice.

Události spolku najdete při najetí na obrázek níže

3. Zarážení hory

Image

V sobotu 19. srpna proběhla v Tasovicích již třetím rokem v řadě slavnost Zarážení hory, kterou pro vinaře i širokou veřejnost uspořádal místní Spolek vinařů svatého Klementa. Tento pradávný zvyk symbolizuje čas poslední fáze zrání hroznů, kdy se zaražením hory zakazuje všem nepovolaných osobám kromě majitele a hotařů vstupovat do vinohradu - více v článku.