Image

Putování po tasovických a hodonických sklepech
„Za vínem se svatým Klementem“ – putování po tasovických a hodonických sklepech, pořádané Spolkem vinařů sv. Klementa, místními vinaři, Obcí Tasovice, Obcí Hodonice ve spolupráci s Tasovickým vinařstvím a Slunečným penzionem.
7.ročník za námi PUTOVÁNÍ 2019
FOTO JARDA KUBÍK;
FOTO RADEČEK CHUDĚJ
VÍDEO Z PUTOVÁN
Í
VÍDEO PETR HERNA NOVÝ RYCHNOV

Předprodej lístků začíná od 6. května

Image

Blíží se 7. ročník putování po tasovických a hodonických sklepech. Letos se jich otevře rekordních 40!
Tešit se můžete na skvělá vína místních vinařů, výborné občerstvení a skvělou zábavu. Začátek akce v 10:00
Vína sklepmistři nalijí výměnou za Klementínky. Mezi sklepy bude jezdit vláček po předem stanovené trase.

Do Tasovic vás zdarma přivezeme od zastávky Vínobusu na nádraží ve Znojmě. Odjezd autobusu 9:30, 11:30 a 12:30 hodin.

Pro děti bude připravena soutěž o ceny.

Předputování pro sklepmistry 3.5 od 15:00

Šampionem 50. Tasovické výstavy je Tasovické vinařství s Pálavou '18 ve VH. Gratulujeme!

Image

Katalog a plakát volně ke stažení:

Katalog 50. Tasovické výstavy vín

Plakát na výstavu zde.

Tak je nachystáno! Na 50. Tasovické výstavě bude 633 vzorků!

50. Tasovická výstava vín

50. Tasovická výstava vín - informace pro vinaře

Image

Spolek vinařů sv. Klementa Tasovice, si Vás dovoluje pozvat na 50. Tasovickou výstavu vín,

která se koná 23.3.2019 od 10 do 22 hodin v kulturním domě v Hodonicích a prosíme o poskytnutí vzorků vín.

Rozvoz lahví bude probíhat od soboty 17.2.2019, svoz nejpozději do čtvrtku 7.3.2019.

Degustace proběhne v úterý 12.3.2019 v 15.30 hod v kulturním domě v Hodonicích

Propozice ke stažení zde.

Události

50. Tasovická výstava vín

4.Zarážení hory

Image

Již čtvrtým rokem se podle prastaré tradice v Tasovicích konalo Zarážení hory. Folklórní slavnost, která se nese ve znamení vína, krojů a pěkných písniček při cimbálu.
Součástí obřadu Zarážení hory je požehnání kytic s posvátnými bylinami, které jsou upevněny na vrchol horenského znamení a průvodem odneseny do vinohradu, kde jsou přečteny artikuly horenského práva a hotaři složí slavnostní slib hlídačů vinohradu. Potom se hora postaví a kolem zatluče 12 kůlů za 12 měsíců vinařovy práce. Tímto je vinohrad symbolicky uzavřen a vstupovat do něj mohou jen hotaři a majitel. Poté jako vztyčený prst hrozí zdaleka všem nenechavcům. Na závěr myslivci slavnostní salvou do čtyřech světa stran oznámili celé dědině, že je hora zaražena a přítomné děti píšťalami ze všech sil plaší špačky a odhání bouřku a zlé síly. Poté se průvod přesunul na nedaleké hřiště TJ, kde až do půlnoci probíhala volná zábava při cimbálu a soutěžích v mlácení obilí a sekání dřeva na přesnost.

Plákát na 4. Zarážení hory v odkazu.

Zarážení hory 4. ročník

Image

Již čtvrtým rokem se podle prastaré tradice v Tasovicích koná Zarážení hory. Folklórní slavnost, která se nese ve znamení vína, krojů a pěkných písniček při cimbálu.
Součástí obřadu Zarážení hory je požehnání kytic s posvátnými bylinami, které jsou upevněny na vrchol horenského znamení a průvodem odneseny do vinohradu, kde jsou přečteny artikuly horenského práva a hotaři složí slavnostní slib hlídačů vinohradu. Potom se hora postaví a kolem zatluče 12 kůlů za 12 měsíců vinařovy práce. Tímto je vinohrad symbolicky uzavřen a vstupovat do něj mohou jen hotaři a majitel. Poté jako vztyčený prst hrozí zdaleka všem nenechavcům. Na závěr myslivci slavnostní salvou do čtyřech světa stran oznámí celé dědině, že je hora zaražena a přítomné děti píšťalami ze všech sil plaší špačky a odhání bouřku a zlé síly. Poté se průvod přesune na nedaleké hřiště TJ, kde až do půlnoci probíhá volná zábava při cimbálu a soutěžích v mlácení obilí a sekání dřeva na přesnost.

Program na TUFR 2018!

Image

Miluška Mitregová povypráví o Lidových písních a tanci na Znojemsku. Vystoupí děti z folklórního souboru Tulipánek, který vede Eva Fráňová.
Příjde na vyhlášení výsledků Putování po sklepech 2018. Zazpívají Sousedé a Mužáci z Tasovic a z Hodonic.
Zahrají CM Veltlínek a od 19:00 CM Aleše Smutného. OBČERSTVENÍ: pečené prase

Blíží se 8. Vinařský TUFR

Image

Sběr vzorků vín proběhne mezi 20.-30. 5 ve Vinařství Sedlář, kontakt Jiří Sedlář, 776 143 843. Za každé tři dodané vzorky ideálně o dvou lahvích obdrží vinař keramický peníz, za který si při vstupu na Tufr vymění "bezednou skleničku" a volnou vstupenku.

Fotky od pana Šimíka

Událost s informacemi o programu na Facebooku

Putování "Za vínem se svatým Klementem 2018

Image

„Za vínem se svatým Klementem“ – putování po tasovických a hodonických sklepech, pořádaný místními vinaři, Obcemi Tasovice a Hodonice ve spolupráci se Slunečným penzionem a Tasovickým vinařstvím.

ALBUM FOTEK

VÍDEO

Plakát na Putování volně ke stažení

Image

Od 2. května začíná předprodej startovních balíčků obsahující vstupenku, skleničku, nosičku, katalog, mapu, tužtičku a 7 bločků bude k mání ve Slunečný penzion za 250 Kč. Vstupenky si můžete vyzvednout přes týden od 11-21 nebo zavolat na číslo 724949498

Plakát na Putování po sklepech 2018 v pdf

Proběhla schůzka na Putování po sklepech 2018

Image

Zase je přihlášených přes 30 sklepů, klementínky a katalogy jdou do tisku, skleničky do výroby, atd. Je před námi spousta práce, 27.4 je předputování sklepmistrů a 5.5.2018 to vypukne!

Událost na Facebooku

Fotogalerie Františka Šimika