">
Putování po sklepech 2018

V Tasovicích a Hodonicích putovali po sklepích

Sobota 5. května byla dnem, kdy se uskutečnilo již šesté Putování po tasovických a hodonických sklepech 2018 „Za vínem se svatým Klementem“. Akce byla zahájena u Tasovického vinařství, odkud se návštěvníci mohli vydat za poznáváním více než třicítky sklepů a opojného moku v nich. Během putování se mohlo nejen ochutnávat, ale také hodnotit. A jak hodnocení probíhalo? Součástí startovního balíčku byla mimo jiné i kartička na hodnocení nejlepších vín a sklepa s nejlepší atmosférou, která se mohla odevzdat v jakémkoli sklepě a následně byla zařazena do slosování. Zkrátka ale nepřišly ani děti. Ty poznávaly pohádkové postavy u vstupu do jednotlivých sklepů. Během dne se návštěvníci dále mohli zaposlouchat do písní v podání místních sborů, podívat se na ukázky řemesel, shlédnout divadelní představení „Tři sestry“ od A. P. Čechova, zúčastnit se dražby vína a od 19:00 hod. si vychutnat ve Slunečném penzionu cimbálovou muziku „Friška“ z Kyjova. Organizátorem akce byli Spolek vinařů sv. Klementa, místní vinaři, Obec Tasovice a Obec Hodonice ve spolupráci s Tasovickým vinařstvím a Slunečným penzionem.

Zdroj Znojemský týden

Album: František Šimík